Gevelreiniging

De gevels van een pand hebben te lijden onder de invloed van weer, wind en vervuiling in de lucht. Gevels raken vervuild en verouderd, waardoor ze hun uitstraling verliezen. Gelukkig kunt u door middel van gevelreiniging uw pand weer als nieuw laten tonen.

Onderhoudsbedrijf Breda is gespecialiseerd in het reinigen van alle typen gevels. Van gevelstenen van een woning tot damwandplaten van een bedrijfspand: voor iedere gevel beschikken wij over de nodige kennis, ervaring en reinigingstechniek.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier wat voorbeeldprojecten, of neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze werkwijze bij gevelreiniging:

waarom reinigen?

Gevels staan bloot aan de invloeden van neerslag, wind en aanhechting en aangroei van vervuiling. De gevelstenen worden meer poreus, waardoor ze gevoeliger worden voor vocht.
Gevels kleuren in de loop der jaren grauw en donker door vervuiling. Na reiniging oogt uw pand weer net zo fris en stralend als toen het net nieuw was.
Schone, beschermde gevels hebben een langere levensduur én zien er prachtig uit. Gevelreiniging is dus een duurzame investering in uw woning of bedrijfspand.
vraag offerte aan

opmeten

Opmeten en passende offerte

Als u ons contactformulier heeft ingevuld, komen we ter plaatse uw pand bekijken en opmeten. Zo kunnen we u een passende offerte aanbieden met de beste reinigingstechniek voor uw gevelmateriaal en type vervuiling.

voor gevelreiniging

Reinigen en netjes achterlaten

In overleg plannen we de reiniging in en voeren deze met onze deskundige medewerkers uit. Natuurlijk zorgen we zelf voor de benodigde middelen en materialen, en ruimen we na de reiniging alles netjes op.

na gevelreiniging

Uw pand weer als nieuw

Na reiniging brengen we op een droge dag nog een beschermlaag aan op de gevel; impregneren. Uw pand straalt weer voor vele jaar als nieuw, voor een prachtige uitstraling en volop woongenot!

Onze grauwe gevels zijn door Onderhoudsbedrijf Breda weer mooi, en ze werken snel, netjes en volgens de afspraken.
Fam. Mulders, Breda
Offerte aanvragen

Ik wil ook een stralend schoon pand!

Onderhoudsbedrijf Breda is al ruim 15 jaar gespecialiseerd in het reinigen van alle typen gevels en daken. Neem contact met ons op voor een scherpe offerte en profiteer nu van 20% voorjaarskorting!
Offerte aanvragen

Werkwijze

Na uw aanvraag bekijken we uw gevelmateriaal en de aard van de vervuiling. Vervolgens ontvangt u vrijblijvend een offerte voor reiniging afgestemd op uw situatie. Onze reinigingstechnieken zijn:

Vochtstralen: met heet water onder gepaste hoge druk wordt de vervuiling losgeweekt en weggespoeld. Deze techniek passen we meestal toe bij donkere aanslag op lichte gevelstenen (kalkzandsteen) en op (damwand)beplating.

Stralen: in onze straalunit mengen we een straalmiddel met water, dat we onder gepaste hoge druk op de gevel spuiten. Deze techniek, ook wel bekend als zandstralen, passen we toe bij zwaardere vervuiling.

Chemische reiniging: wanneer stralen niet voldoende werkt, zetten we de gevel in met een reinigingsmiddel, dat de vervuiling losweekt. Hierna wordt de gevel gestraald. Zo kan bijvoorbeeld hardnekkige gevelverf of graffiti verwijderd worden.

Wat is gevelreiniging precies?

Iedere gevel vervuilt in de loop der jaren, door vervuiling uit de lucht (stof, zand, uitlaatgassen, roet..) en begroeiing van algen en mossen. Door water, op de juiste temperatuur en onder gepaste hoge druk, op de gevel te spuiten, wordt deze vervuiling losgeweekt. Ook witte uitslag, graffiti of oude gevelverf kan via gevelreiniging verwijderd worden.

Na reiniging brengen we een ademende filmlaag aan op gevelstenen: impregneren of hydrofoberen. Deze doorzichtige laag beschermt uw gevel tegen nieuwe vervuiling en intrekkend vocht.

Waarom is dit nodig?

Meestal is gevelreiniging vooral een cosmetische ingreep: na de reiniging ziet het pand er weer als nieuw uit. Als een gevel in slechte staat is, passen we gevelrenovatie toe: slecht voegwerk verwijderen, de gevel stralen en opnieuw invoegen.

Beschadigt dit de gevel?

Het is erg belangrijk dat gevelreiniging wordt uitgevoerd door een deskundig bedrijf. Reinigen met water onder te hoge druk, of het verkeerd toepassen van een straalmiddel, kan ernstige schade aan uw gevel veroorzaken. Controleer daarom altijd de referenties van uw reinigingsbedrijf.

vraag offerte aan