Gevel stralen

De gevels van een pand hebben te lijden onder de invloed van weer, wind en vervuiling in de lucht. Gevels raken vervuild en verouderd, waardoor ze hun uitstraling verliezen. Gelukkig kunt u door middel van gevelreiniging uw pand weer als nieuw laten tonen.

Stralen is de aangewezen techniek bij het reinigen van gevels wanneer alleen heet water onder hoge druk niet voldoende werkt. Deze reinigingstechniek is ook bekend als zandstralen.

Offerte aanvragen

waarom stralen?

Gevels staan bloot aan de invloeden van neerslag, wind en aanhechting en aangroei van vervuiling. De gevelstenen worden meer poreus, waardoor ze gevoeliger worden voor vocht.
Gevels kleuren in de loop der jaren grauw en donker door vervuiling. Na reiniging oogt uw pand weer net zo fris en stralend als toen het net nieuw was.
Schone, beschermde gevels hebben een langere levensduur én zien er prachtig uit. Gevelreiniging is dus een duurzame investering in uw woning of bedrijfspand.

opmeten

Opmeten en passende offerte

Als u ons contactformulier heeft ingevuld, komen we ter plaatse uw pand bekijken en opmeten. Zo kunnen we u een passende offerte aanbieden met de beste reinigingstechniek voor uw gevelmateriaal en type vervuiling.

reinigen

Reinigen en netjes achterlaten

In overleg plannen we de reiniging in en voeren deze met onze deskundige medewerkers uit. Natuurlijk zorgen we zelf voor de benodigde middelen en materialen, en ruimen we na de reiniging alles netjes op.

weer schoon

Uw pand weer als nieuw

Na reiniging brengen we op een droge dag nog een beschermlaag aan op de gevel; impregneren. Uw pand straalt weer voor vele jaar als nieuw, voor een prachtige uitstraling en volop woongenot!

Offerte aanvragen

Ik wil ook een stralend schoon pand!

Onderhoudsbedrijf Breda is al ruim 15 gespecialiseerd in het reinigen van alle typen gevels en daken. Neem contact met ons op voor een scherpe offerte.
Offerte aanvragen

Werkwijze

In onze straalunit wordt bij het water een straalmiddel gevoegd. Het straalmiddel stemmen we per situatie af op het type steen en de aard van de vervuiling. Vervolgens spuiten we dit mengsel onder gepaste hoge druk op de gevel. Het straalmiddel en de vervuiling ruimen we netjes op en voeren we af.

Bij stralen is het erg belangrijk dat het straalmiddel en de druk deskundig worden afgestemd op het type en de technische staat van de gevel. Ondeskundig zandstralen kan uw gevel ernstig beschadigen.

Onderhoudsbedrijf Breda heeft de afgelopen 15 jaar vele honderden gevels vakkundig gestraald in heel Nederland.